روش هاي اطفاء حريق
روشهای جلوگیری از تجمیع عوامل ایجاد حریق هستند که با حذف هر کدام از آنها آتش خاموش می گردد .
۱-حذف هوا یا اکسیژن ( خفــه کردن ) :
با کاهش یا حذف کامل غلظت اکسیژن هوا می توان اکثر حریق ها را خاموش کرد .
مانند : قراردان پتوی خیس یا درپوش برروی ظرف مایع مشتعل .
۲-حذف یاکاهش حرارت ( سـرد کردن ) :
با توجه به تعریف نقطه اشتعال ، هر ماده سوختنی جهت شعله وری وادامه حریق نیاز به مقداری حرارت داشته تا در سطح خود بخارات قابل اشتعال تولید و از ترکیب آن با اکسیژن هوا مخلوط قابل اشتعال بوجود آورد تا با دریافت اندکی حرارت شعله ور شود . حال چنانچه این فرایند رخ داده وحریق ادامه یابد ، می توان با کاهش دمای ماده مشتعل به پائین تر از نقطه اشتعال آن ( بدلیل عدم توانایی در مساعد نمودن بخارات قابل اشتعال ) از گسترش حریق جلوگیری و آنرا اطفاء نمود .
مانند : پاشیدن آب بر روی ماده مشتعل به دلیل خاصیت خنک کنندگی آن .
۳- حذف ماده سوختنی ( روش جداسازی ):
چنانچه بتوان ماده قابل اشتعال رااز مجاورت هوا یا حرارت دور نمود ، حریق خاموش می شود . مانند : بستن شیر اصلی در حریق گازها .
۴- قطع واکنش های زنجیره ای ( برهم زدن اختلاط قابل اشتعال ) :
این روش اطفایی بوسیله استفاده از مواد شیمیایی بازنده حریق و یا جلوگیری از تبدیل فازه ها به یکدیگر از ادامه آتش سوزی ممانعت می کند .
مانند استفاده از مواد اطفایی پودری در حریق مایعات .